Πέμπτη, 13 Μαΐου

“Τα είπαν” Μπατζελή και Πούλου (βίντεο και φώτο)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στα πλαίσια της περιοδείας της σε Λιβαδειά και Ορχομενό τη Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή συνοδευόμενη από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού της.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δημητρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κυπραίος, Πανωραία Κοσμίδη, Κώστας Καπλάνης και Νίκος Τζουβάρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους διακριτούς ρόλους των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης, στις συνεργασίες και τις συνέργειες που απαιτούνται για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας και τη βελτίωση της θέσης των πολιτών της.

Η κ. Πούλου αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κ. Μπατζελή, αναφέρθηκε στο κενό που υπάρχει στις συναρμοδιότητες των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και στην ανάγκη αλλαγής της δομής λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών. Τόνισε δε ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που πραγματοποιήθηκε με τον Καλλικράτη δεν ακολουθήθηκε και από αντίστοιχη μεταφορά κονδυλίων, η μείωση των οποίων άγγιξε το ποσοστό του 60%.

Ανέλυσε επίσης διεξοδικά τους άξονες στους οποίους έχει παραχθεί σημαντικό έργο, όπως: η κοινωνική πολιτική, η διεκδίκηση και η υλοποίηση των έργων από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ, η διαχείριση των απορριμάτων μέσω της αυτονομίας του ΦΟΔΣΑ ΔΕΠΟΔΑΛ.

Ενημέρωσε επίσης για το Βιοτεχνικό Πάρκο που έχει χωροθετηθεί, τα έργα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (αναδασμών και εγγείων βελτιώσεων) στα όρια του Δήμου και για τη διεκδίκηση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα και το ρόλο της Λιβαδειάς.

Η δήμαρχος Λεβαδέων δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη δυσαρέσκεια της για την έλλειψη διαφάνειας, όπως είπε, στην κατανομή των χρηματοδοτήσεων μεταξύ των δήμων, από τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, καταλογίζοντας του παλαιοκομματικές τακτικές.

Κλείνοντας η κ. Πούλου τόνισε πως το μέλλον των Περιφερειών και των πόλεων μπορεί να είναι βιώσιμο μόνο μέσα από τις συνεργασίες των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Μπατζελή αφού ευχαρίστησε την Δήμαρχο για την ενημέρωση, σημείωσε ότι θα ακολουθήσει πολιτικές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας και ότι θα προωθήσει ένα μοντέλο διοίκησης με στόχο την εύρεση τρόπων για την αποτελεσματική υλοποίηση των έργων. Τόνισε δε ότι απαιτείται στενή παρακολούθηση διανομής των κονδυλίων στους Δήμους, καθώς η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία των πόλεων και όχι των Περιφερειών.

Δήλωσε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για προσέλκυση και λειτουργία εκπαιδευτικών δομών (διετή κύκλοι σπουδών, μεταπτυχιακά προγράμματα), καθώς και για τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή του Δήμου Λεβαδέων.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις  Μπατζελή και  Πούλου

 

 

Share.

Leave A Reply