Δευτέρα, 19 Απριλίου

Τέλος εποχής με “La Nonna”, για το θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στη Λιβαδειά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τέλος εποχής για το δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά. Μετά από 30 χρόνια λειτουργίας και δεκάδες παραστάσεις θεατρικών ομάδων και συλλόγων, κατεβάζει αυλαία στις 31 Ιανουαρίου λόγω της ανακατασκευής του κτιρίου που θα μετατραπεί σε Δημαρχείο.

Μέχρι τότε, κάθε Πέμπτη και Κυριακή, στις 8 το βράδυ παίζεται, από τον Όμιλο Φίλων θεάτρου Λιβαδειάς,  το θεατρικό έργο του Roberto Cossa, “La Nonna”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αγραφιώτη.

Πρόκειται για την ιστορία μιας βουλιμικής γιαγιάς που τρώει ακατάπαυστα εξαθλιώνοντας κοινωνικά και ηθικά μια ολόκληρη οικογένεια. Τοποθετημένη στην Αργεντινή της χρεοκοπίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η θεατρική παράσταση μιλάει για την αδηφάγα εξουσία που γιγαντώνεται και συνθλίβει το άτομο ηθικά και κοινωνικά. Με το διαβρωτικό γέλιο της αρχής να μεταλλάσσεται σταδιακά σε πικρό, συγκρατημένο υπομειδίαμα και το κωμικό να παραχωρεί τη θέση του στο τραγικό, η παράσταση καθρεφτίζει τις ανθρώπινες αδυναμίες και την κοινωνική αποσύνθεση σε ένα κόσμο που καταρρέει και μοιάζει πιο οικείος παρά ποτέ.

Τελευταία παράσταση  την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Share.

Leave A Reply