Δευτέρα, 19 Απριλίου

Τέρμα στη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές- έρχονται έλεγχοι

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η τήρηση του νόμου για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ήταν το βασικό θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά και των προέδρων των εμπορικών συλλόγων, Λιβαδειάς, Θοδωρή Ζησιμόπουλου  και Θήβας, Αναστάσιου Σαμιώτη.

Παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Ανάπτυξης και του Τμήματος Εμπορίου, οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων ενημερώθηκαν ότι οι απλές συστάσεις, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς  τελειώνουν και έρχονται τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τη νομιμότητα.

Επισημάνθηκε ότι η λειτουργία των εμπορικών  καταστημάτων τις Κυριακές (παντοπωλεία, κρεοπωλεία, mini markets) επιτρέπεται μόνον στις τουριστικές περιοχές και συγκεκριμένα στη Βοιωτία μόνο στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλες παραλίες του Κορινθιακού, κυρίως στο Δήμο Θηβαίων, που τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνουν πολύ κόσμο και κρίνεται αναγκαία η λειτουργία αυτών των καταστημάτων. Στο σημείο αυτό η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή του κυβερνητικού βουλευτή Ανδρέα Κουτσούμπα.

Από τη μεριά τους οι δύο πρόεδροι  κάλεσαν τους συναδέρφους τους να συμμορφωθούν με το γράμμα του νομού και να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παρανομούν και να μην υπόκεινται σε ελέγχους και πρόστιμα.

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις της κ. Παπαθωμά και με τους υπόλοιπους εμπορικούς συλλόγους της Βοιωτίας.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.