Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου

Θεατρική Παράσταση “Οι καρέκλες” – Αλλαγή τοποθεσίας εκδήλωσης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι η θεατρική παράσταση “Οι καρέκλες” του Ιονέσκο που είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας, λόγω πιθανής βροχόπτωσης σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα στην αίθουσα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Δωδεκανήσου 12).

“Οι καρέκλες” θεωρούνται το αριστούργημα του Ιονέσκο και ένα από τα σπουδαιότερα θεατρικά έργα του 20ου αιώνα. Είναι μια κωμικοτραγική ιστορία γύρω από την παράλογη συμπεριφορά ενός γέρικου ζευγαριού στην αναζήτηση μιας ουσιαστικής ύπαρξης.

Δυο γεροντάκια, αγαπημένα μέχρι το τέλος της ζωής τους, ζουν λησμονημένα σ’ ένα νησί. Μέχρι την ημέρα που οργανώνουν μια βραδιά και καλούν όλα τα επίσημα πρόσωπα για να τους ανακοινώσει ο γέρος το μήνυμα που νομίζει ότι θα σώσει την ανθρωπότητα.

Στην καθημερινή συμπεριφορά του ζευγαριού ο Ιονέσκο αποκαλύπτει μ’ ένα κωμικό τρόπο όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σύγχρονο άνθρωπο και παράλληλα τη δύναμη της αγάπης μπροστά στην κρίση.

Αίθουσα Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Είσοδος: 10

Share.

Leave A Reply