Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου

Θήβα: διεθνής έκθεση για την «Ισότητα Των Φύλων & Έμφυλη Βία»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων φιλοξενεί στην αίθουσα «ΣΕΜΕΛΗ» του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΗΚΕΘ από 23 έως 27 Νοεμβρίου 2019 την 7η Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας Υμηττού με θέμα: «Ισότητα Των Φύλων & Έμφυλη Βία», στο πλαίσιο της 25ης Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ώρες λειτουργίας 10:00 με 13:00 και 18:00 με 21:00. Είσοδος Ελεύθερη

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου ο οποίος εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Ημέρα:

«Η βία κάθε μορφής και απ’ όπου και αν προέρχεται είναι καταδικαστέα, πόσο μάλλον όταν αυτή ασκείται κατά των γυναικών, αποτελώντας δυστυχώς μία από τις πιο συνηθισμένες και βαθιά ριζωμένες παραβάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η 25η Νοεμβρίου, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οφείλουμε όλοι, ως άτομα και ως κοινωνία,  να βάλουμε τέλος στην κακοποίηση, να σπάσουμε τα δεσμά του φόβου των γυναικών που υφίστανται βία και να τις ενθαρρύνουμε να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, «γιατί δεν είναι μόνες και δεν είναι οι μόνες».

Αυτό κάνουμε εμείς στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων. Με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (κοινωνιολόγο, ψυχολόγο, νομικό) παρέχουμε δωρεάν συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη και νομικές συμβουλές σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους. Παράλληλα, οργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και να καταπολεμήσουν όλες τις μορφές βίας. Οφείλουμε όλοι μαζί να καλλιεργήσουμε τη συνείδηση της μη βίας και της μηδενικής ανοχής σε περιστατικά βίας και εξαθλίωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Μαζί σπάμε τη σιωπή. Μαζί ξεπερνάμε το πρόβλημα».

 

 

Share.

Leave A Reply