Τετάρτη, 21 Απριλίου

Θήβα: στο «Rally Acropolis 2021» λέμε ναι

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Του Ηλία Τραμπάκουλου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης» του Δήμου Θηβαίων

 

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι και αυτό βρίσκει εφαρμογή κι εδώ.

Ο κορονοϊός στη Χιλή της Λατινικής Αμερικής οδήγησε στην εναλλακτική να δοθεί στην Ελλάδα το ΡΑΛΛΥ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Το Rally Acropolis ή «Ράλλυ των Θεών» , όπως έχει μετονομαστεί θα πραγματοποιηθεί από τις 9-12 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας μετά από 8 χρόνια εξορίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Λαμία ή Λουτράκι θα είναι το κέντρο και το service park; Η Λαμία έχει εμπειρία και κυβερνητική υποστήριξη. Το Λουτράκι είναι πιο κοντά στην Αθήνα και έχει ξενοδοχειακή υποδομή που- εν μέσω υγειονομικής κρίσης- παίζει καθοριστικό ρόλο.

Κι εδώ αρχίζει ένα παζλ που κάποιο κομμάτι του συνδέεται και με τη Θήβα.

Η Θήβα έχει παρελθόν και στο ACROPOLIS. Η πιο ξεχωριστή ειδική διαδρομή ήταν η θρυλική Πλατανάκι-Λουκίσια. Θυμάμαι ότι τις δεκαετίες του ’80 και του ΄90 δεν έφτιαχναν τον δρόμο για να έχει κλίσεις, στροφές και λακκούβες που θα έκαναν δύσκολη τη ζωή οδηγών και αυτοκινήτων δύσκολη. Πόσα και πόσα αυτοκίνητα δεν εγκατέλειπαν σε αυτή την κακοτράχαλη διαδρομή! Οι Φινλανδοί Βατάνεν και Κάνκουνεν και οι Έλληνες Σιρόκο, Τζίγγερ, Ιαβέρης , Μοσχούς ήταν τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα εκείνης της εποχής.

Αλλά και αργότερα, όταν για οικονομικούς λόγους το έβγαλαν από τους επίσημους αγώνες, το Μοσχοπόδι έγινε «πεδίο μάχης» για το ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Οι διαδρομές καλύπτουν συνολικά έως 300 χιλιόμετρα. Ο Δήμος Θηβαίων οφείλει και μπορεί να διεκδικήσει να γίνουν κάποια από αυτά ( όσα περισσότερα γίνεται) στην περιοχή μας. Όλοι οι φορείς, σύλλογοι και παράγοντες πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση γιατί όλοι θα βγουν κερδισμένοι. Το κοινό του αυτοκινούμενου αθλητισμού είναι μεγάλο και φανατικό. Θα βοηθήσει και στην προβολή της περιοχής και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας που περνάει δύσκολα.

Είμαστε στη διάθεση του δήμου αλλά και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης η οποία πρέπει να παίξει ουσιαστικό ρόλο τόσο στη διεκδίκηση ειδικών διαδρομών όσο και στο κομμάτι της στήριξης και προβολής των αγώνων αλλά και της Θήβας.

Πεδίον δόξης λαμπρόν…

Share.

Comments are closed.