Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Θήβα:Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά για κλοπές σε οχήματα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τέλος στη δράση σπείρας Ρομά που εμπλέκεται σε κλοπές από Ι.Χ αυτοκίνητα, σε αγροτικές περιοχές, έβαλε το  Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δέκα κλοπές από αυτοκίνητα και μία απόπειρα κλοπής από αγροικία, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Βοιωτίας.

Μετά από κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τριών ημεδαπών, ηλικίας 32, 23 & 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Θήβας, ο 32χρονος. Εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς να έχει άδεια ενώ στερούνταν και αστυνομικής ταυτότητας.

Οι δράστες αρχικά εντόπιζαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα είτε σε αγροτικές περιοχές (κοντά σε καλλιέργειες – ελαιώνες), είτε σε επαρχιακούς δρόμους, των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν απομακρυνθεί, λόγω ενασχόλησής τους με αγροτικές εργασίες ή με το κυνήγι.

Στη συνέχεια, προσέγγιζαν τα οχήματα, έσπαζαν τα παράθυρα και έπαιρναν ότι έβρισκαν στο  εσωτερικό τους, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κυνηγετικά φυσίγγια, καθώς και άλλα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών τους.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που διεξήγαγε αρχικά το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι  δράστες, το χρονικό διάστημα από 09-11 έως 19-12-2019, ενέχονται στη διάπραξη (6) κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν στις περιοχές του Καπαρελλίου, της Άσκρης, της Ελλοπίας, των Ερυθρών, του Ύπατου και του Νεοχωρακίου Βοιωτίας.

Από την προανακριτική διαδικασία, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αλιάρτου και Τανάγρας, προέκυψε επίσης η εμπλοκή τους σε (4) ακόμη κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 26-12-2019 έως 29-01-2020, στις περιοχές της Τανάγρας, του Αγίου Θωμά και της Δομβραίνας Βοιωτίας, καθώς και μίας απόπειρας κλοπής, από αγροικία, στην περιοχή ομοίως της Δομβραίνας.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Share.

Leave A Reply