Πέμπτη, 6 Μαΐου

Θρήνος για τον 36χρονο εργάτη που σκοτώθηκε στη ΛΑΡΚΟ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άλλο ένα εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Ένας 36χρονος εργάτης από την περιοχή, που  άνηκε στο μόνιμο προσωπικό της εταιρείας και είχε την ειδικότητα του ηλεκτρονικού, έχασε τη ζωή του, το μεσημέρι της Πέμπτης, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες κατά την ώρα εργασίας του.Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι από γερανό μεταφοράς υλικού. Στο μοιραίο σημείο είχε βρεθεί για τη ρύθμιση του βάρους αξιοπιστίας του μηχανήματος.

Ο άτυχος άνδρας, Άρης Δάρρας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και μέχρι πρόσφατα, αγωνιζόταν ακόμη για την αγαπημένη του τοπική ομάδα, την Προοδευτική Λάρυμνας, αλλά αποφάσισε να βοηθήσει περισσότερο ως γενικός αρχηγός με το ενδιαφέρον του στα μικρά των Ακαδημιών.

Το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας ανακοίνωσε 48ωρη απεργία από τις 12 Ιουλίου διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του συναδέλφου τους. Ακόμα μέσω της απεργίας θέλουν να αναδείξουν την επιτακτική ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στο χώρο δουλειάς.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μετά το θανατηφόρο δυστύχημα που έλαβε χώρα σήμερα γύρω στις 13:00 ,  στη γερανογέφυρα 90 τόνων της αίθουσας της χαλυβουργίας με αποτέλεσμα ο 36χρονος συνάδελφός μας να χάσει τη ζωή του, το Διοικητικό  Συμβούλιο του σωματείου μας συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για αύριο Παρασκευή 12-07-2019 και μεθαύριο Σάββατο 13-07-2019.

Τα θερμά συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των εργαζομένων στην οικογένεια του συναδέλφου μας. Υποχρέωση όλων μας είναι να σταθούμε στο πλευρό τους.

Το Σωματείο μας έχει ζητήσει συνάντηση με τη Διοίκηση, αμέσως μετά την κηδεία , για να καθορίσουμε τη στάση μας. Μέχρι τότε όλοι να σταθούμε στο πλευρό της οικογένειάς τους συναδέλφου. Θα σας ενημερώσουμε για τα υπόλοιπα άμεσα .

 

Share.

Leave A Reply