Τετάρτη, 14 Απριλίου

Τη Δευτέρα η καθοριστική συνάντηση της ΔΕΗ με τη ΛΑΡΚΟ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κρίσιμη για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ θα είναι, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών,  η συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης με τη ΔΕΗ, με δεδομένο ότι τα υπηρεσιακά στελέχη των δυο πλευρών δεν έχουν καταλήξει σε κοινά αποδεκτή λύση για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τα 280 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η ΛΑΡΚΟ δεν τήρησε τη συμφωνία του 2017 για αποπληρωμή των οφειλών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, η ΔΕΗ ζητά από την επιχείριση την εγγυημένη πληρωμή όλης της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παρέχει για να συνεχίσει τη ρευματοδότηση μετά την 11η Ιανουαρίου.

Η εταιρεία, που είναι η μεγαλύτερη στην παραγωγή νικελίου στην Ευρώπη, απασχολεί πάνω από 1.200 εργαζόμενους, μαζί με αυτούς που δουλεύουν σε εργολάβους.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει χαρακτηρίσει τη ΛΑΡΚΟ «εθνικό κεφάλαιο» και έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάσωση της, που είναι δύσκολη υπόθεση λόγω της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων χρόνων, των ρουσφετολογικών προσλήψεων με υψηλούς μισθούς και κυρίως λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής που επιτείνεται από τις χαμηλές τιμές του νικελίου στις διεθνείς αγορές.

 

Share.

Leave A Reply