Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου

Τι ζήτησε από το δήμαρχο Λεβαδέων το Σωματείο Επιχειρηματιών “ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΣΗ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα επισκέφθηκαν σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Επαρχίας Λιβαδειάς “ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΣΗ” και τον  ενημέρωσαν για τα σημαντικότερα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Αθανάσιος Καλογρηάς.


Πιο συγκεκριμένα τα μέλη του Σωματείου έθεσαν υπόψη του Δημάρχου την ανάγκη εξεύρεσης αποδεκτής λύσης για τη διευθέτηση του τρόπου κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα, ειδικά μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, την εξέταση από το Δήμο του ενδεχομένου μείωσης των τελών ύδρευσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να υπάρξει οικονομική ελάφρυνση των ιδιοκτητών τους, καθώς και την ανάγκη τοποθέτησης περισσότερων κάδων απορριμμάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Επίσης, έθεσαν υπόψη του Δημάρχου την πρόθεση του Σωματείου να πραγματοποιήσουν την άνοιξη φεστιβάλ εστίασης στην πόλη της Λιβαδειάς, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης και στην οικονομική ανάπτυξή μέσω της προσέλκυσης επισκεπτών, ενώ στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δεσμεύτηκαν ότι θα προσφέρουν τη στήριξή τους σε άτομα που έχουν οικονομική ανάγκη διαμέσου των κοινωνικών δομών του Δήμου, αλλά και στη στήριξη του Δήμου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Ο Δήμαρχος Λεβαδέων αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Σωματείου για την επίσκεψή τους, τους ενημέρωσε ότι από την πλευρά του Δήμου σχεδιάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επίλυση του θέματος των τραπεζοκαθισμάτων και την τοποθέτηση μη σταθερών εγκαταστάσεων χώρων καπνιζόντων, εντός των νομίμων ορίων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι η εφαρμογή του κανονισμού που θα προκύψει από τη δημόσια διαβούλευση και τη ψήφιση της στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι αυστηρή.

Επίσης, σχετικά με τη μείωση των τελών ύδρευσης υπογράμμισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την καθιέρωση μιας ορθολογικής τιμολογιακής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να είναι συνεπείς ως προς την εξόφληση των οφειλών τους στο Δήμο Λεβαδέων.

Σχετικά με την καθαριότητα επισήμανε ότι θα πρέπει οι επιχειρηματίες του κλάδου  να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στους κατάλληλους κάδους με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο χρόνο.
Τέλος, συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος όπως είναι η παράνομη κατάληψη οδοστρωμάτων, ο έλεγχος της στάθμευσης οχημάτων και η διαμόρφωση των εισόδων της πόλης. Ο κ. Ταγκαλέγκας, τόνισε, ότι ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα τους “σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση του κλάδου τους, καθώς κάθε όφελος για αυτούς αποτελεί ταυτόχρονα όφελος για την πόλη και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας”.

Share.

Leave A Reply