Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

Τι ζήτησε ο Γ. Σταθάς από τον Κ. Μητσοτάκη

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της τελετής θεμελίωσης της νέας ενεργειακής μονάδας φυσικού αερίου του Ομίλου Μυτιληναίου στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας.

Τον κ. Μητσοτάκη, στην ιδιωτικού χαρακτήρα επίσκεψη του στην Μαρτυρική Πόλη του Διστόμου, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Σταθάς, ο οποίος τον καλωσόρισε στον Δήμο και τον ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν παλιότερες πολιτικές αντιπαραθέσεις  τους στο κοινοβούλιο, αλλά και να επισημάνουν παράλληλα την ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας που επιβάλλουν οι νέοι τους ρόλοι.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, από το γραφείο του δημάρχου, ο κ. Σταθάς  έθεσε από την πλευρά του την ανάγκη προώθησης από την Κυβέρνηση του θέματος της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα στο πλαίσιο του σχετικού διακομματικού Ψηφίσματος της Βουλής. Παράλληλα κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να υπογράψει την τελεσίδικη απόφαση για την δικαίωση των 218 Θυμάτων του Διστόμου, επιτρέποντας την κατάσχεση γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα για την αποζημίωση τους. Επίσης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση θεμελίωσης του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, διότι ο κ. Μυτιληναίος αγνοεί τον Δήμο που ανήκει το εργοστάσιο.

Κάνοντας αναφορά στην χθεσινή πανελλαδική απεργία ο Γιάννης Σταθάς τόνισε να μην ψηφίζονται αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξει ξανά έδαφος για την ανάπτυξη σύγχρονων μορφών φασισμού και ναζισμού.

Για το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι έχει δρομολογηθεί σχέδιο αναβάθμισής του από την Βουλή και το Ίδρυμά της, με τον κ. Μητσοτάκη να δεσμεύεται ότι θα απευθυνθεί και ο ίδιος στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ώστε να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση της μελέτης και η χρηματοδότηση της υλοποίησης της μέσω προϋπολογισμού της Βουλής. Αντίστοιχο αίτημα υπάρχει και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ειδική αναφορά ο κ. Σταθάς  έκανε για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, για το οποίο η πολιτεία πρέπει να το δει ως μοχλό ανάπτυξης όλης της περιοχής και όχι με όρους κερδοφορίας της κρατικής εταιρείας που το διαχειρίζεται.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως ακριβώς αυτή η αναπτυξιακή διάσταση είναι που τον ενδιαφέρει και πως σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ  Ανδρέας Κουτσούμπας και ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ  Μάξιμος Συνετάκης. Στην ξενάγηση του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού  το Δήμαρχο συνόδευαν Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Διστόμου και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού.

Share.

Leave A Reply