Κυριακή, 11 Απριλίου

Το 1ο ΕΠΑΛ Θήβας επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως- τι σχολίασε ο Η. Τραμπάκουλος

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τις καίριες μεταρρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης συζήτησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με μαθητές, εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Θήβας.

Συνοδευόταν από το Διευθυντή του ΕΠΑΛ, το Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου, το Διευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Βοιωτίας, και το Δήμαρχο Θηβαίων.

Κατά την επίσκεψή της, περιηγήθηκε στους εργαστηριακούς χώρους, στη βιβλιοθήκη και στις λοιπές εγκαταστάσεις, ενώ κατά τις συνομιλίες της με τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε εκτενώς στο νέο σχέδιο νόμου και σε συγκεκριμένες πτυχές αυτού, όπως η αναδιάρθρωση όλου του συστήματος στη βάση των πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας – σε εθνικό και τοπικό επίπεδο – αλλά και η δημιουργία Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων.

Επίσης ενημέρωσε, για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέσω ΕΣΠΑ και άλλων πόρων για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, αναφερόμενη στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα για την υποδειγματική τήρηση των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης.

Στις δηλώσεις της η κ. Κεραμέως ανέφερε: «Επισκέφθηκα σήμερα το 1ο ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε βελτιώσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα υποβληθεί προσεχώς σε δημόσια διαβούλευση. Η μεταρρύθμιση που σχεδιάζουμε στοχεύει στη στενότερη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στην παροχή στους απόφοιτους ποιοτικής επαγγελματικής διεξόδου και ουσιαστικών προοπτικών. Φέτος διανύουμε μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά. Παρά την πανδημία, οι μαθητές μας συνεχίζουν την προσπάθειά τους, σχεδιάζουν το μέλλον τους, ετοιμάζονται για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ως Υπουργείο Παιδείας, στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες, εργαζόμενοι συστηματικά προς όφελος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.»

 

Την επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως σχολίασε ο εκπαιδευτικός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης»,  Ηλ. Τραμπάκουλος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αναφέροντας:

«Τετάρτη μεσημέρι η υπουργός Κεραμέως βρέθηκε στη Θήβα, στο Επαγγελματικό Λύκειο.

Φυσικά, η επίσκεψη έγινε χωρίς να ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα.

Να φανταστώ ότι όσοι και όσες βρέθηκαν στον χώρο θα ενημέρωσαν την υπουργό για την άσχημη κτιριακή κατάσταση των σχολείων του δήμου, για τα πολυπληθή τμήματα που υπάρχουν εν μέσω κορονοϊού, για την έλλειψη καθαριστριών στα σχολεία, για τον μηδενικό έλεγχο των εκπαιδευτικών για πιθανά κρούσματα COVID, για την έλλειψη εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική αγωγή σε Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.

Περιμένουμε τα σχετικά δελτία τύπου του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Θηβαίων όπου θα αναφέρονται τα προβλήματα, οι προτάσεις και τα χρονοδιαγράμματα επίλυσής τους.

Υ.Γ. Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε συνάντηση με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς συλλόγους. Είναι κάτι που δημιουργεί αλλεργία στο κυβερνητικό επιτελείο και το αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι.»

Share.

Comments are closed.