Σάββατο, 23 Ιανουαρίου

Το Ε.Κ. Λιβαδειάς καταγγέλλει Ταγκαλέγκα και Πούλου

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην προχθεσινή, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων που αποκλείει το Ε.Κ από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΛ, επιλέγοντας το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ε.Κ  καταγγέλει το δήμαρχο Γιάννη Ταγκαλέγκα και την πρώην δήμαρχο Γιώτα Πούλου για “νεοφιλελεύθερη και αντεργατική συμπόρευση με στόχο την ιδιωτικοποίηση του νερού”.

Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίχθηκε σε κυβερνητική  εγκύκλιο για τη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των ΔΕΥΑ , που προβλέπει τη συμμετοχή περιβαλλοντικού ή κοινωνικού φορέα, μέσω εκπροσώπου με πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η αντικατάσταση του Ε.Κ με το ΤΕΕ είχε δρομολογηθεί και από την κ. Πούλου προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και στελεχών που σήμερα βρίσκονται στη νέα δημοτική αρχή.

Η νέα εγκύκλιος φαίνεται ότι διευκόλυνε και την πλειοψηφία του Δ.Σ στην επιλογή του ΤΕΕ.

Κατά της απόφασης τάχθηκε μόνον η παράταξη Κοτσικώνα καταγγέλλοντας τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, μέσω της οποίας, όπως είπε, αποκλείεται ο κοινωνικός έλεγχος της επιχείρισης.

Η ανακοίνωση του Ε.Κ Λιβαδειάς: 

Η απόφαση να αντικατασταθεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς στην διοίκηση της ΔΕΥΑΛ μετά από 40 χρόνια, καταστρατηγώντας το καταστατικό της επιχείρησης, είναι καθαρά πολιτική απόφαση που εναντιώνεται στα συμφέροντα των πολιτών της Λιβαδειάς οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα. Ο λόγος είναι πως τόσο ο κ. Ταγκαλέγκας, όσο και η κα Πούλου ως μνημονιακοί θέλουν να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση του νερού. Για αυτό και είναι φυσικό να θέλουν να φιμώσουν όποια φωνή είναι ενάντια στα σχέδιά τους.

Η κα Πούλου από την μία φωτογραφίζεται και καλεί σε απεργιακούς αγώνες τους εργαζόμενους και από την άλλη προωθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές εναντίον τους.

Αγαπητοί συμπολίτες το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλων των δημοτών απέναντι σε νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές πολιτικές όπως αυτές της κα Πούλου και του κ. Ταγκαλέγκα.

Share.

Leave A Reply