Κυριακή, 18 Απριλίου

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς αποχαιρετά το Μανώλη Γλέζο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Aγωνιστή Μανώλη Γλέζου, που έφυγε από την ζωή σήμερα το μεσημέρι πλήρης ημερών και έργων. Ο Μανώλης Γλέζος ένας γνήσιος Aγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ενεργός πολιτικός της αριστεράς έως το τέλος, συγγραφέας πολλών βιβλίων, θα μείνει στην ιστορία ως ένα σύμβολο της αντίστασης των λαών κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαϊου 1941 που κατέβασε την σημαία της ναζιστικής Γερμανίας από την Ακρόπολη μαζί με τον φίλο του Απόστολο Σάντα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους αγώνες του για πληρωμή των γερμανικών επανορθώσεων, επιστροφή του κατοχικού δανείου, καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών, που οι Ναζί άρπαξαν από την χώρα μας. Δεν θα ξεχάσουμε τον Αγώνα του Μανώλη Γλέζου για Ισότητα και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει στην ιστορία ως λαϊκός ήρωας, καθώς οι αγώνες του θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Share.

Leave A Reply