Τετάρτη, 14 Απριλίου

Το ΕΣΥΝ Βοιωτίας για τη μεταβίβαση των ακινήτων της Κρύας στο Δήμο Λεβαδέων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ανακοίνωση του το παράρτημα Βοιωτίας του ΕΣΥΝ ζητάει την πλήρη παραχώρηση των ακινήτων της Κρύας στο Δήμο Λεβαδέων και προτείνει ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή φορέων. Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Διαβάστε την ανακοίνωση του:

   Με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων και το θέμα που έντονα συζητείται αυτήν την περίοδο στην πόλη της Λιβαδειάς σχετικά με την απαράδεκτη απόφαση παραχώρησης στην ΕΤΑΔ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου) των  ιστορικών ακινήτων στην περιοχή της Κρύας,  ως Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών τοποθετούμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας με οποιονδήποτε μανδύα.

 Έχουν μεγάλες ευθύνες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές που με τις επιλογές τους συνειδητά δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ακινήτων της Κρύας, μέσω των μισθώσεων. Μας βρίσκει αντίθετους κάθε προσπάθεια «αξιοποίησης» με αντίτιμο, ανεξάρτητα από το ποιος θα το εισπράττει . ΔΩΡΕΑΝ χρήση της δημόσιας περιουσίας, κανένα αντίτιμο, καμία κυριότητα στην ΕΤΑΔ, απαγκίστρωση των υποδομών της πόλης από την Ανώνυμη Εταιρία τώρα!

  Η πραγματική αξιοποίηση των ακινήτων της Κρύας θα υπάρξει μόνο όταν περάσουν καθ` ολοκληρίαν στην πόλη, για να στεγάσουν αποκλειστικά τις ανάγκες των πολιτών σε πολιτισμό κι αναψυχή, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση και επιχειρηματική δράση.

Προτείνουμε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο κι όχι «κεκλεισμένων των θυρών», με την μαζική παρουσία του λαού και των φορέων της πόλης, παίρνοντας βεβαίως όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας, ώστε να διατρανωθεί αποφασιστικά η βούληση της πόλης ενάντια στο ξεπούλημα των ιστορικών κτηρίων  της περιοχής της Κρύας και την αναγκαιότητα αυτά να  στεγάσουν τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας σε πολιτισμό κι αναψυχή.

Share.

Comments are closed.