Κυριακή, 16 Μαΐου

Τσιόδρας: 95 νέα κρούσματα κορονοϊού, 32 οι νεκροί – Χαρδαλιάς: Διακόπτονται οι πτήσεις από και προς Ολλανδία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

τους 32 έχουν ανέλθει οι νεκροί στη χώρα μας εξαιτίας επιπλοκών από τον κορονοϊό, καθώς τέσσερις ακόμη συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη, το τελευταίο 24ωρο. Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν επιβεβαιωθεί 95 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει πλέον σε 1.061. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 69 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Οι 47 ασθενείς από τους 69 που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι άνω των 65 ετών ή με υποκείμενο νόσημα. Πέντε ασθενείς έχουν βγει από την εντατική.

Η μέση ηλικία των θανόντων, όπως είπε, ήταν τα 73 έτη. Από τους 32 νεκρούς, οι 25 ήταν άνδρες και οι 7 γυναίκες. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, στη χώρα έχουν γίνει 14.363 τεστ για κορονοϊό.

Σε όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιωθεί 621.000 κρούσματα και έχουν καταγραφεί 28.600 θάνατοι, ενώ 137.000 συνάνθρωποί μας ανάρρωσαν. Στο επίκεντρο της πανδημίας φαίνεται πως βρίσκονται πλέον οι ΗΠΑ και έχουν τα περισσότερα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, πάνω από 105.000 κρούσματα. Ειδική αναφορά έκανε για τη Νέα Υόρκη, όπου όπως είπε η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς έχουν υπερκεραστεί οι δυνατότητες του συστήματος υγείας για ανταπόκριση.

Η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι χώρες με τις περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Χαρδαλιάς: Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό – Διακοπή πτήσεων από αύριο από και προς την Ολλανδία

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Αυτοί που θα επαναπατριστούν θα είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη, σημείωσε.

Share.

Leave A Reply