Πέμπτη, 15 Απριλίου

Τσιόδρας: Κανένας θάνατος σήμερα, 7 νέα κρούσματα, 2. 408 συνολικά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 7 νέα κρούσματα του κορονοϊού, στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.408, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. 55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 15 (27,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Δεν υπάρχει κανένας καταγεγραμμένος θάνατος σήμερα, συνολικά είναι στους 121.  Έχουν διεξαχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

Χρήση μάσκας

Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε «ζήτημα ζωτικής σημασίας να εντοπίζεται ο ιός σε χώρους όπου ζουν ευπαθείς ομάδες», σημειώνοντας ότι σήμερα έγινε συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων. Αναφέρθηκε δε και σε νέα σύσταση για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους με «ειδική αναγνώριση των κινδύνων και της ψευδαίσθησης ασφάλειας». Και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση στη χρήση της μάσκας

Τόνισε ότι «από δύο διαφορετικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται η διατήρηση του Ρ0 κάτω από το 1», υπογραμμίζοντας ότι «τα μέτρα περιόρισαν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού».

Σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία, είπε ότι «συνεχίζεται η συζήτηση στην επιτροπή. Δεν θα παρθεί κάποια απόφαση σήμερα».

«Τα κριτήρια για το εάν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία επηρεάζονται και από τον περίγυρο των παιδιών. Δηλαδή εάν έχουν στο περιβάλλον τους ευπαθείς ομάδες κλπ», είπε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Share.

Comments are closed.