Δευτέρα, 19 Απριλίου

Ξεκίνησαν τα έργα για το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αυτοψία στα έργα του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού πραγματοποίησαν η Δήμαρχος Βούλα Καράλη και η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Πρόκειται για την πρώτη φάση του δεύτερου υπο-έργου της ανάπλασης των οδών Μινύου και Ακροπόλεως με προϋπολογισμό 1.155.000 ευρώ.

Το έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων θα αναδείξει με τον πλέον μοναδικό τρόπο τις σπουδαίες αρχαιότητες στην περιοχή και θα συμβάλει στην αλλαγή της αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου.

Η αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τη δήμαρχο για την πορεία του έργου καθώς ολοκληρώνονται οι πράξεις αναλογισμού που αφορούν στη δεύτερη φάση του αρχαιολογικού πάρκου και για τη νέα προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού για την τρίτη φάση του αρχαιολογικού πάρκου που αφορά στον αύλειο χώρο της Παναγίας της Σκριπούς και τα μοναστηριακά κελιά.

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας αναφέρθηκε επίσης σε μία σειρά έργων που προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα, στο Δήμο και συγκεκριμένα, στη νέα προγραμματική σύμβαση ύψους 50.000 ευρώ για την ανακαίνιση λαογραφικού μουσείου, έργα αγροτικής οδοποιίας στην Κωπαϊδα, την ολοκλήρωση του αναδασμού του Αγίου Δημητρίου, έργα συντήρησης στον οδικό άξονα Ορχομενού – Αγίου Δημητρίου, τη γέφυρα στο Διπότι και τον οδικό άξονα στα Σκροπονέρια.

Share.

Comments are closed.