Πέμπτη, 13 Μαΐου

Υπέρ των συγκλίσεων ο Δ. Αναγνωστάκης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις χθεσινές αρχαιρεσίες του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στη θέση του Γραμματέα του Συμβουλίου εκλέχθηκε, από το συνδυασμό «Στερεά…Υπεροχής», ο Παρασκευάς Δρόσος, ενώ για την οικονομική επιτροπή ως τακτικό μέλος εκλέχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης  Δημήτρης Αναγνωστάκης με αναπληρωματικό το  Γιώργο Σκούρα.

Με παρέμβασή του στη συνεδρίαση, ο Δ. Αναγνωστάκης, τόνισε την αντίθεση του συνδυασμού του “στην αντιδημοκρατική μεθόδευση αποδόμησης του Κλεισθένη, που έγινε με  νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλοιώνοντας στην ουσία τη λαϊκή εντολή, όπως αυτή αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών”.

“Οι πολίτες με τη ψήφο τους δεν επέλεξαν μόνο πρόσωπα αλλά και τρόπο διοίκησης” επεσήμανε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκλίσεων στην Τ.Α.

“Πάγια αρχή μας είναι η στήριξη προσπάθειας σύνθεσης και η πολική των συγκλίσεων και συναινέσεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, πέρα απ τις όποιες αντιθετικές κεντρικές πολιτικές , πράγμα που και προεκλογικά είχαμε διακηρύξει.

Η παράταξή μας, «Στερεά…Υπεροχής», στοχεύει στην πολιτική συνεννόηση και συνεργασία μέσα στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας (Περιφερειακό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή) και διατυπώνει την άποψη ότι το κυρίαρχο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πιστοί στις αρχές μας θα υπερασπιστούμε αυτή μας τη θέση και από τα έδρανα της μειοψηφίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς.

Από τη θέση λοιπόν που οι πολίτες μας έταξαν, θα δώσουμε  τη μάχη της δομικής, δημιουργικής, γόνιμης αλλά και αυστηρής αντιπολίτευσης, συναινώντας  στο ορθό και το δίκαιο και αντιπαλεύοντας το λάθος και το άδικο. Για μια ουσιαστική παρουσία, που θα αποτελέσει μοχλό για την παραγωγική και δημοκρατική αναγέννηση και προοπτική της Στερεάς Ελλάδας.”

Share.

Leave A Reply