Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Υποδοχή λειψάνου Αγίου Λουκά του ιατρού στον Άγιο Ρηγίνο Λιβαδειάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την υποδοχή  των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη  μνήμη του Αγίου Ρηγίνου στον ομώνυμο Ναό του Αγίου στη Λιβαδειά.

Με κάθε λαμπρότητα, το απόγευμα της Τετάρτης, κλήρος και λαός με επικεφαλής το Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιο, έγινε η υποδοχή των λειψάνωνστον προαύλιο χώρο του ναού.

Αμέσως μετά την υποδοχή ακολούθησε ομιλία, από το Μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκτάριο, σχετική με τον πολυτάραχο βίο και τη μαρτυρία του Αγίου Λουκά.

Στη συνέχεια εψάλει η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αργολίδος. Στο τέλος του Εσπερινού, λαμβάνοντας το λόγο, ο Μητροπολίτης Γεώργιος, ευχαρίστησε θερμά τον  Μητροπολίτη Αργολίδος  για την έμπρακτη αγάπη του προς το Πρόσωπό του αλλά και το λαό της Βοιωτίας, “κομίζοντας αυτό τον πνευματικό θησαυρό στην πόλη μας, σε μία δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών της επαρχίας μας”.

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά θα παραμείνουν στο Ναό του Αγίου Ρηγίνου έως και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου (ημέρα μνήμης του Αγίου Ρηγίνου). Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες με αποκορύφωμα την Πανήγυρη του Αγίου.

Share.

Leave A Reply