Κυριακή, 7 Μαρτίου

Υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΛΑΕ ο Θανάσης Σκούμας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η παρουσίαση της διακήρυξης και των πρώτων υποψηφίων που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, από αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, με την παρουσία του Γραμματέα του ΠΣ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

“Με το ευρωψηφοδέλτιο μας εκφράζουμε μια νέα Ελλάδα την οποία την έχουμε ανάγκη όλοι, μία νέα Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, μια Ελλάδα με δικαιοσύνη, με ανασυγκρότηση, με ανάπτυξη και με προοπτική έναν καινούριο σοσιαλισμό. Το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα” τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Λαφαζάνης.

Συνέχισε λέγοντας:

Το ευρωψηφοδέλτιο μας δεν εκφράζει τις Βρυξέλλες, ούτε τους υπαλλήλους των Βρυξελλών. Εκφράζει τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας στην Ελλάδα. Τον κόσμο, ο οποίος έχει υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια και θέλει να απαλλαγεί από την επιτροπεία και από τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, που φτάνει μέχρι καταργήσεως της ίδιας της δημοκρατίας.

Το λέμε καθαρά.Είμαστε ενάντια στην Ευρωζώνη και υποστηρίζουμε την αποδέσμευση της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τόσο η Ευρωζώνη όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν ιστορικό μέλλον. Αντίθετα, ιστορικό μέλλον έχουν οι λαοί που θέλουν ανεξαρτησία, οι χώρες και οι λαοί – κυρίαρχοι πάντα – που θέλουν την πιο προωθημένη συνεργασία. Ισότιμη συνεργασία, προοδευτικές επιλογές και συνανάπτυξη στην Ευρώπη. Αυτό είναι το νέο όραμα μας για την Ευρώπη, για την περιοχή μας, για τα Βαλκάνια. Κι αυτό το όραμα υποστηρίζουμε.

Θέλω να κλείσω αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό λέγοντας ότι βεβαίως ως  ευρωψηφοδέλτιο προτείνουμε τίτλο  «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο ανατροπής». Βεβαίως παρουσιάζουμε σήμερα ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων του ψηφοδελτίου, αλλά θέλω να πω ότι είμαστε ανοιχτοί παρόλα αυτά, σε μία ευρεία συζήτηση και από το βήμα αυτό κάνουμε μία πρόσκληση προς όλες τις αριστερές, ριζοσπαστικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις αυτής της χώρας και τους λέμε, έστω και στο παραπέντε, εν όψει των ευρωεκλογών, είμαστε ανοιχτοί και θέλουμε ένα μεγάλο ενωτικό ψηφοδέλτιο που θα δώσει με αποτελεσματικότερο τρόπο την μάχη των Ευρωεκλογών για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό.

Κι αυτήν την πρόσκληση την απευθύνουμε  και από αυτό το βήμα. Και δεν είναι εικονική η πρόσκληση. Την πιστεύουμε. Αυτή η πρόσκληση βγαίνει από την καρδιά μας , από την ψυχή μας. Διότι καταλαβαίνουμε ότι η συμπαράταξη όλων αυτών των δυνάμεων, πέρα από διαφορές, θα αποτελέσει μία μεγάλη ελπίδα και μία μεγάλη έπαλξη προόδου και διεξόδου για την χώρα μας.

Οι πρώτες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) για ευρωεκλογές είναι (ανάμεσα τους και ο δικηγόρος,  πρώην δήμαρχος Θήβας και πρώην βουλευτής Θανάσης Σκούμας):

 1. Αμμανατίδου Λίτσα, πρ. βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, πρ. έμπορος γεωργικών εργαλείων.
 2. Αντωνιάδης Άλκης, Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στα θέματα της ΕΕ (ζει στις Βρυξέλλες).
 3. Βουτσινά Αυγή, ακτιβίστρια- μέλος του κιν. κατά των πλειστηριασμών και των αποκοπών ηλ. ρεύματος.
 4. Γρηγοριάδης Μανώλης, γιατρός.
 5. Δρίτσας Σπύρος, γιατρός – χειρουργός, συνδικαλιστής ΕΙΝΑΠ και ΙΣΑ, μέλος του συντονιστικού συνελεύσεων και καταλήψεων του 06-07.
 6. Θανοπούλου Κατερίνα, πρ. αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την κοινωνική πολιτική, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.
 7. Καλύβης Αλέκος, πρ. αναπλ. πρόεδρος ΓΣΕΕ.
 8. Κοζαδίνος Μανώλης, Γιατρός, εργάζεται στο Παρίσι, μέλος του κιν. «Κίτρινων Γιλέκων» και της Ανυπότακτης Γαλλίας.
 9. Κουβελάκης Στάθης, καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
 10. Κωνσταντάκης Άρης, δικηγόρος
 11. Μαντάς Παναγιώτης, γιατρός του ΕΣΥ.
 12. Μαυρέλος Βασίλης, εκπαιδευτικός, πρ. μέλος Διοίκησης ΑΔΕΔΥ, με πολιτική και κινηματική δράση στη Χίο.
 13. Μπάνι Στέλλα, μέλος της Αλβανικής κοινότητας, εκπαιδευτικός.
 14. Μπαρσέφσκι Μάνια, μέλος του κιν. κατά των πλειστηριασμών, του κινήματος για τα δικαιώματα και του αντιρατσιστικού κινήματος.
 15. Μπόλαρη Μαρία, πρ. βουλευτής Α’ Αθήνας.
 16. Ορφανίδης Αναστάσιος, αγρότης.
 17. Παπαδόπουλος Ιωσήφ, υπάλληλος περιφέρειας, Γεωλόγος Μηχανικός, μέλος του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, Πέλλα.
 18. Πριμηκήρης Αναστάσιος, πολιτικός επιστήμονας, εργάζεται στη Ρώμη.
 19. Σαραφιανός Δημήτρης, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ.
 20. Σιγάλας Αντώνης, μαθηματικός, τενόρος, ακτιβιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα και ιδιαίτερα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
 21. Σκιαδόπουλος Άρης, δημοσιογράφος.
 22. Σκούμας Θανάσης, δικηγόρος, πρ. βουλευτής Βοιωτίας, πρώην δήμαρχος Θήβας.
 23. Σπανού Δέσποινα, νομικός, πρ. αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ.
 24. Σταυρακάκης Χρήστος, αρχιτέκτονας-πολεοδόμος ΕΜΠ, επισφαλώς εργαζόμενος, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτ. κίνημα το διάστημα 2007-2014.
 25. Σταυροπούλου Αναστασία, δικηγόρος, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτ. κίνημα το 06-07.
 26. Σωτηριάδη Κωνσταντίνα, ελεύθερη επαγγελματίας, σύμβουλος ασφάλειας τροφίμων, μέλος του φοιτητικού κινήματος το 06-07.
 27. Τόλιος Γιάννης, διδάκτωρ οικονομολόγος, συντονιστής ερευνητικού κέντρου «ΜΑΧΩΜΕ».
 28. Φλαμιάτος Διονύσης, οικονομολόγος, μεταπτυχιακός φιλόλογος, μέλος της επιτροπής «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη».
 29. Χαλαστάνη Βασιλική, μέλος του κινήματος κατά των ανεμογεννητριών, Στερεά Ελλάδα.
 30. Χουντής Νίκος, Ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, πρώην βουλευτής και υπουργός.
Share.

Leave A Reply