Πέμπτη, 13 Μαΐου

Υψηλά ποσοστά επιτυχίας για τους Βοιωτούς μαθητές, στις φετινές πανελλαδικές

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων της φετεινής χρονιάς έδειξαν πως 81,24% των Βοιωτών μαθητών των Γενικών Λυκείων και 40,68% των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. πέτυχαν τους στόχους τους και εισήχθησαν σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πολλοί δε εξ αυτών αρίστευσαν.

Η Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας τους απευθύνει συγχαρητήρια συγχαίρει και τους εύχεται  “καλή πρόοδο από δω και πέρα, να έχουν κουράγιο να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις και να παίρνουν τα μαθήματά τους χωρίς καθυστερήσεις, γιατί στοιχίζουν πολλά – ψυχικά και οικονομικά- στους γονείς τους. Να γνωρίζουν δε πως το διάβασμα δεν τέλειωσε εδώ, μάλλον από δω αρχίζει με μεγαλύτερο όμως επιστημονικό ενδιαφέρον”.

Συγχαρητήρια απευθύνει και  στους καθηγητές, που συνέβαλλαν στο “να γίνουν οι μαθητές τους φοιτητές”.

Στους γονείς των επιτυχόντων, που και αυτών δικαιώθηκαν οι κόποι και η αγωνία τους η Δ.Δ.Ε εύχεται να “χαίρονται και να καμαρώνουν πάντα τα παιδιά τους. Να έχουν δύναμη, γιατί η συμπαράσταση οικονομική και ηθική πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την κατάκτηση του πτυχίου και ακόμη παραπέρα”.

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε, Αλέκος Καρκάνας, κλείνοντας τη σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι “είναι τιμή και καμάρι για τα σχολεία μας και για ολόκληρη τη Βοιωτία που έχει τόσα άξια παιδιά, που πέρα από τις ικανότητες που επέδειξαν, δίνουν με την επιτυχία τους ένα ισχυρό τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον της κοινωνίας μας”.

Για τους λίγους μαθητές, που δεν ευοδώθηκαν οι κόποι τους, η Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας εύχεται να “βρουν το δρόμο τους είτε με επανάληψη της προσπάθειας είτε σε άλλες λεωφόρους ενδιαφέροντός τους”.

Share.

Leave A Reply