Πέμπτη, 13 Μαΐου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Βοιωτία και την Πέμπτη

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολύ υψηλός θα παραμείνει και την Πέμπτη 27 Ιουνίου, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Βοιωτία, με  βάση τον  Χάρτη  Πρόβλεψης  Κίνδυνου  Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.  (κατηγορία κινδύνου 4).

Με απόφαση της απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας απαγορεύεται και αύριο η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στα περιαστικά δάση των δήμων της Βοιωτίας και συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων – Κεραμίδι

Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο Ζαγαράς

Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό

Θέση «Καραμπατσέικα» – Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες

Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας

Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Δάσος Μοσχοποδίου

Δάσος Αγίας Τριάδας

Δάσος Κιθαιρώνα.

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Δάσος Δερβενοχωρίων.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Εθνικός Δρυμός Παρνασσού

ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Περιαστικό  Δάσος Τ.Κ. Κοκκίνου

Από την απαγόρευση  Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται όσοι διατηρούν ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.

Το Τμήμα  Πολιτικής  Προστασίας  (tpp-vio@pste.gov.gr) της Περιφερειακής  Ενότητας  Βοιωτίας  έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς  και  τους Δήμους,  ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης  υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610-29036 24ωρου  λειτουργίας και 6941 414048), καθώς και στην ιστοσελίδα  (tpp-vio@pste.gov.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

 

Share.

Leave A Reply